Allmänt
För att få handla hos Motorhuset AB (www.motorhuset.com), nedan kallad Motorhuset måste du vara över 18 år. Vid beställning i vår webbshop träffas avtal om köp när din betalning blivit godkänd. Om du handlar med annan persons personuppgifter, utan dennes medgivande, och detta innebär ekonomisk eller annan skada för Motorhuset, kommer detta att polisanmälas.
Vi reserverar oss för slutförsäljning samt felskrivningar i pris och produktbeskrivningar.

Priser
Priserna anges i svenska kronor (SEK) och är inklusive moms. Fraktkostnad och eventuell administrativ avgift kan tillkomma, se ytterligare information nedan. Motorhuset reserverar sig för eventuella fel, exempelvis prisuppgifter, kampanjer, rabattkoder eller produktuppgifter som kan uppstå online och i butik.

Betalningsalternativ
Vi använder oss av Klarna Checkout. Du kan ta del av Klarnas villkor här.

Leverans och frakt
Vi använder oss av DHL för små paket och Bussgods för skrymmande varor. Varorna transporteras till ditt närmsta utlämningsställe. Vi skickar endast varor som paket eller brev inom Sveriges gränser.

Uthämtning av beställningar kan hanteras personligen eller med hjälp av bud. Budet måste då kunna uppvisa både sin och beställarens legitimation. Detta gäller både i Motorhusets butik, DHL's- och Bussgods utlämningsställen.

När varan är överlämnad till transportombudet är det dem som ansvarar för utkörningen och vi kan inte ställas till svars för var försändelsen är. 

Leveranstid
Normal leveranstid är 3-7 arbetsdagar (Det kan ta någon dag extra vid sen orderläggning, vid storhelger o.s.v.).

Leveranssätt
Motorhuset skickar dina varor som paket eller brev inom Sverige. För leverans utomlands var god kontakta kundtjänst.

Fraktavgift
Väljer du att hämta i butik utgår fraktavgiften. Likaså om ditt köp överstiger 3000 kronor. För övriga beställningar tar vi ut frakt baserat på storlek och vikt.

Felleverans
Om du mot all förmodan skulle få en vara som du inte har beställt kontaktar du vår kundservice på webbshop@motorhuset.com så hjälper vi dig att returnera varan.

Transportskada
Skulle du upptäcka en skada på ditt paket, anmäl det omgående till det utlämningsställe. Där får du också hjälp att göra en skadeanmälan.

Vi rekommenderar att du inte hämtar ut ett paket som är skadat, eftersom skadan då inte längre kan härledas till transporten. Om du upptäcker skadan först då du öppnat paketet och skadan är sådan att den kan kopplas till transporten, kontakta ombudet för att göra en skadeanmälan senast 7 dagar från det att du tagit emot din vara.

Trygghet 

Allmänt om ångerrätt, öppet köp och bytesrätt
På motorhuset.com har du alltid 14 dagars öppet köp och 30 dagars bytesrätt när du handlar i vår webbshop. Varan ska då vara i oförändrat skick – det vill säga den får inte vara använd, men får givetvis ha packats upp och kontrollerats försiktigt. Varan ska returneras i originalförpackningen eller motsvarande och det är viktigt att varan kommer till oss i oskadat skick. Vid denna typ av retur står du själv för fraktkostnaderna.

Du kan läsa mer om svensk lagstiftning kring köp via internet hos Konsumentverket.

Avbeställning
Om du vill avbeställa en lagd beställning, kontakta vår kundservice snarast på webbshop@motorhuset.com Om din beställning redan har hunnit bli expedierad är det inte längre möjligt att avbeställa varan/varorna och du är därmed skyldig att motta din beställning. Om du efter att du tagit emot din vara ångrar ditt köp gäller ordinarie villkor för ångerrätt och returhantering. Avbeställningen gäller från det att du har mottagit en bekräftelse gällande avbeställningen från oss på Motorhuset AB.

Retur / Ångerrätt
Du har alltid rätt att ångra din beställning inom 14 dagar utan att ange något skäl. Ångerperioden räknas från det datum då du mottog den sista varan/varorna i din beställning. Kontakta vår kundservice på webbshop@motorhuset.com och meddela att du vill göra en retur. Varan ska vara i samma skick som när du mottog den samt skall vara i orginalförpackning. Har du hunnit använda din vara och utnyttjar ångerrätten kan det innebära en viss värdeminskning, på din bekostnad. Dessa ärenden hanteras individuellt.

Vid nyttjande av ångerrätten återbetalar vi alla betalningar från dig exklusive kostnaden för ev. frakt, utan oskäligt dröjsmål och under alla omständigheter senast 14 dagar efter det att du meddelat ditt beslut att utnyttja ångerrätten. Vi kommer att använda oss av samma betalningssätt som du använde vid din beställning, utan att det medför några extra avgifter för dig. Motorhuset har rätt att avvakta med återbetalningen till dess att vi har mottagit varorna. Returen skall skickas direkt till Motorhuset. Motorhuset kommer inte under några omständigheter att åka och hämta ut paket på utlämningsställen eller ombud. De paketen kommer att gå i retur. Har du frågor om hur du ska returnera försändelsen kontaktar du kundservice. Skriv en lapp och lägg med i försändelsen med kontaktuppgifter till dig samt ordernummer så vi vet vilken order varan/varorna tillhör.

Retur via butik
För att retur i butik ska accepteras krävs att köpet kan styrkas med inköpskvitto. Däremot behöver du inte kontakta Motorhusets kundservice, och inte heller krävs något returnummer eller returavi. I övrigt gäller samma villkor för godkännande av returen som ovan, det vill säga att varan ska returneras i oförändrat skick och i originalförpackning.

Undantag outhämtat paket
Ett paket som inte hämtats ut från ombud inom 14 dagar returneras automatiskt. En vara som anländer till vårt lager i retur utan giltigt returorsak debiteras med 250 kr i administrativ kostnad.

Garanti och reklamation
Hos Motorhuset har du naturligtvis garanti på alla varor du köpt av oss. Garantin gäller i 1 år från det datum då du mottog varan. Som privatperson omfattas du av konsumentköplagen som du kan läsa mer om hos Konsumentverket.

Du ska aldrig betala frakt eller returkostnad om felet orsakats av oss. Innan reklamationen, rådgör alltid med vår kundservice som du når på webbshop@motorhuset.com så att vi på bästa sätt kan avhjälpa felet (se vidare information ovan angående Returhantering). Felet ska anmälas inom skälig tid efter det att du mottagit varan.

Om du vill utnyttja din garanti och det visar sig att felet beror på yttre åverkan och det därför inte täcks av garantin, står du för eventuell hanteringskostnad. Motorhusets medarbetare kommer i första hand att avgöra om felet beror på en felaktigt producerad vara eller yttre åverkan efter att varan nått dig.

Reklamationsrätten gäller oavsett om felet är synligt eller dolt. Det är dock en förutsättning att fel inte har uppstått som följd av felaktigt bruk av varan. Är det fel på varan har Motorhuset rätt att inom 6 månader åtgärda felet. Om så inte sker har du rätt att få en ny vara som ersättning för den defekta varan. Vid korrekt reklamation ersätts du som kund för eventuella fraktkostnader. Reklamation ska vara oss tillhanda inom skälig tid. Reklamation som sker inom 2 månader från köptillfället anses alltid som inom skälig tid.

Motorhuset förbinder sig att alltid följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Personuppgifter och sekretess
Du kan ta del av Motorhusets dataskyddspolicy här.

Övrigt 
Vid eventuell slutförsäljning av vara eller missberäkning av antal lagervaror har Motorhuset rätt att häva köpet och återbetala eventuell betalningar gjorda av dig. Vi kontaktar i sådant fall dig för att se hur detta på bästa sätt ska lösas, då du har möjlighet att välja en annan vara istället för att få din betalning tillbaka.

Force Majeure
Händelser som krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt likvärdiga händelser utanför vår kontroll, vilka ej kunnat förutses, ska hänföras till force majeure. Det innebär att Motorhuset befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Kontaktuppgifter
Motorhuset AB
Garagevägen 11
834 97 BRUNFLO

063 - 57 00 20
info@motorhuset.com

Organisationsnummer: 556545-4781

Product added to compare.

Motorhuset använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på sidan. Genom att gå vidare godkänner du användandet av cookies. (Läs Motorhusets Dataskyddspolicy här)